Dumnezeu face ca toate lucrurile să lucreze împreună spre bine
Autor: Rely Tarniceri  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 05/12/2009
    12345678910 0/10 X

Meditatii zilnice 05.12. 09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Rom 8:28 De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celorce sînt chemaţi după planul Său.

In acest verset „toate lucrurile” inseamna intradevar toate lucrurile, cele bune, cele rele si cele urate. Acum, asta nu inseamna ca toate lucrurile vin de la Dumnezeu. Unele lucruri, cum sunt accidentele, bolile, relatii distruse sau divorturi, nu sunt de la Dumnezeu. Ele sunt de la diavol sau parte a lumii decazute in care traim. Ceea ce ne spune acest verset este ca ele lucreaza impreuna spre binele acelora care-L iubesc pe Dumnezeu, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau. Aceasta este mostenirea noastra ca si copii ai Lui Dumnezeu.

Au oamenii din lume aceasta mostenire? Nu! Atunci cand lor li se intampla lucruri rele, ele sunt ceea ce sunt, adica lucruri rele. Dar cand lucrurile rele se intampla copiilor Lui Dumnezeu, lucrurile nu se sfarsesc acolo. Dumnezeu poate face acele lucruri rele ca sa lucreze impreuna spre bine. Cu alte cuvinte, diavolul poate arunca in tine cu lamai, dar Dumnezeu poate lua acele lamai si sa-ti faca din ele o limonada racoritoare.

De exemplu, daca ai fost concediat, crede ca Dumnezeu, care face ca toate lucrurile sa mearga spre bine, are un loc de munca mai bun pentru tine. Intradevar, am primit marturii ale membrilor bisericii care au sfarsit primind locuri de munca mai bune si cu salarii mai bune, dupa ce au fost concediati.

Este important sa-ti amintesti ca Dumnezeu nu-ti trimite nimic rau sau urat, dar cand aceste lucruri se intampla, sa stii ca El poate sa faca astfel incat toate lucrurile sa lucreze impreuna spre bine. Si nu lasa pe nimeni sa-ti spuna ca toate lucrurile vor lucra impreuna spre bine doar daca Il iubesti pe Dumnezeu si esti chemat dupa planul Sau. Acestea nu sunt conditii ci o descriere a credinciosului. Credinciosii sunt aceia care Il iubesc pe Dumnezeu fiindca ei stiu ca Dumnezeu i-a iubit intai. Si ei sunt chemati dupa planul Sau fiindca au fost nascuti din nou.

Si fiindca ai fost nascut din nou, toate lucrurile din viata ta vor lucra impreuna spre bine. Aceasta este mostenirea ta ca si copil preaiubit al Lui Dumnezeu.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 10661
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
Opțiuni