De ce există rău
Autor: Hurdubae Grigore  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Grigore.Hurdubae in 01/05/2019
    12345678910 0/10 X
De ce există rău dacă există Dumnezeu?

De ce există rău în lume dacă există Dumnezeu? Dacă ar exista Dumnezeu nu ar trebui să existe rău. Dar răul există. Prin urmare nu există Dumnezeu.

Acest mod de abordare pare că îl aduce pe cel credincios în punctul în care trebuie să recunoască absurditatea credinței în Dumnezeu, Acea Ființă Atotputernică și creatoare a tot ce există.

Dacă privim mai îndeaproape premisele argumentului constatăm că este introdusă noțiunea de rău. Oare ce este răul? Dacă admitem realitatea ca limitată la materia din jur, observabilă direct sau indirect, cu legile ce o guvernează și schimbările ce au loc, nu găsim nicio cale de a defini binele sau răul în raport cu materia, căci materia și materialul sunt elemente de studiu și observație lipsite de parametri morali, sunt amorale. Cei ce au studiat în domeniul așa-zis “real” nu au învățat niciunde despre legile morale ale materiei. Binele și răul nu pot fi atașate materiei ci sunt noțiuni atașate spiritului, entitate ce poate discerne între bine și rău. Ori a admite că există rău în lume se poate face prin a te poziționa în rolul judecătorului din afara scenei, te poziționează în transcendentul materialului. Și cum ar putea cineva să pună întrebări privitoare la bine și rău dacă imaginea lui Dumnezeu nu ar fi gravată în interiorului propriului suflet, căci omul a fost creat după chipul și imaginea lui Dumnezeu. Desigur putem privi subiectiv diferite aspecte ale lumii și aprecia diferit binele sau răul în funcție de contextul cultural, starea și disponibilitatea psihică sau interesele unora sau altora dar rămâne principiul apelului la bine sau rău pe care fiecare din noi îl facem. Este un motiv pentru care Domnul Hristos ne cheamă să evaluăm totul din perspectiva Împărăției lui Dumnezeu și a dreptății Lui, ca unic etalon, real și nedistorsionat de evaluare a binelui și răului.

Prin urmare atunci când afirmăm existența răului, implicit introducem existența lui Dumnezeu, prin premisele raționamentului, postulând practic existența Acestuia. Psalmiștii au și ei aceeași nedumerire și își îndreaptă supărarea, frustrarea și nemulțumirea chiar spre El. Chiar și în cartea Apocalipsa găsim întrebarea: Până când, Stăpâne... . ? Răspunsul este dat de Dumnezeu și cei ce caută găsesc iar Dumnezeu se lasă găsit chiar și aducând înțelegere asupra acestei dileme.

Cei ce credeți că existența răului demonstrează faptul că Dumnezeu nu există, sunteți așteptați chiar de Însuși Dumnezeul Atotputernic să-I adresați Lui întrebările deoarece El totdeauna răspunde omului sincer și smerit.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 607
Opțiuni