Valoare
Autor: Hurdubae Grigore  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Grigore.Hurdubae in 01/05/2019
    12345678910 0/10 X
Valoare

Cine sunt înaintea lui Dumnezeu? Sunt praful de pe cumpăna fântânii și gunoiul de la marginea drumului?
Cineva spunea că dacă nu înțelegem că suntem fără valoare, ca un gunoi și neputincioși înseamnă că nu am înțeles nimic.
Găsim argumente în Biblie care par a susține acest punct de vedere.

Meditând la aceste lucruri am găsit că există o confuzie în a defini omul și valoarea acestuia, confuzie rezultată din proiectarea spre om a dimensiunilor ce derivă din “a fi” și “a face”. Cine suntem nu este tot una cu ce facem deși ceea ce facem este în directă legătură cu ceea ce suntem.

Cei ce spun că suntem fără valoare spun că tocmai în această stă măreția dragostei lui Dumnezeu, să se dea jertfă pentru ceva fără valoare.
Desigur, faptele noastre nu sunt de preț în răscumpărarea înfăptuită de Hristos și nu pot fi puse alături de jertfa de pe cruce. Prin păcatul care a venit în lume faptele omului nu se pot ridica la standardele sfințeniei lui Dumnezeu chiar dacă, asemenea faptelor sutașului Corneliu, milosteniile și faptele pot ajunge până la Dumnezeu. Și în acest context avem nevoie de Mântuitor.

Valoarea și prețul omului sunt date de Dumnezeu, omul este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Valoarea stă în identitatea omului, în ceea ce este el. Valoarea nu stă în capacitățile sau genialitatea unuia sau altuia, în realizări sau succese. Cât valorează un om? Un om valorează cât prețul de răscumpărare care s-a pus pe el. Prețul de răscumpărare este Hristos Însuși iar sufletul omului este mai de preț decât lumea întreagă. Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său? (Matei 16:26)

Un om bolnav, un om cu handicap, un copil nenăscut, un om căzut între tâlhari, fiecare dintre aceștia valorează cât președintele, cât geniul de pe nu se știe unde, cât vedeta de televiziune, cât sportivul multimilionar, toți având una și aceeași valoare, valoarea data de prețul răscumpărării, Același Unul pentru oricare din ei, Hristos Domnul.

Păcatul a adus moartea, păcatul a stricat natura omului, din cauza păcatului nu poți face nimic vrednic pentru auto-răscumpărare iar faptele omului devin murdare înaintea lui Dumnezeu. Dar păcatul nu a șters valoarea pe care Dumnezeu a dat-o omului.

Dacă ne definim prin cine suntem, avem preț și valoare, dacă ne definim prin ce facem, poziții sau realizări, toate acestea sunt fără valoare deoarece vine vremea când se pierd și rămânem fără ele. Dar valorile îngropate în moarte și păcat sunt valori pierdute. Hristos vrea să ne recâștige pentru El, să ne aducă la viață și să ne desăvârșească prin curățirea pe care El o lucrează.

Fiindcă tu eşti de preţ în ochii Mei şi de cinste şi te iubesc; voi da neamurile în locul tău şi popoarele în locul sufletului tău. (Isaia 43:4)
Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare; şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele? (Matei 6:26)
Căci unul este Dumnezeu, unul este şi Mijlocitorul între Dumnezeu şi oameni: omul Hristos Iisus, Care S-a dat pe Sine preţ de răscumpărare pentru toţi, mărturia adusă la timpul său. (1 Timotei 2:5-6)


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 465
Opțiuni