CÂND AUZIM DESPRE NECAZURI ȘI DESPRE OAMENI, CARE AU MURIT
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Ascultarea
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 03/02/2019
    12345678910 0/10 X
În ziua de azi auzim multe cazuri precum distrugeri din cauza calamităților naturale, uragane, tornade, cutremure de pământ, tsunami, ninsoare abundentă etc. Probabil este vreun mesaj pentru noi din partea Lui Dumnezeu?

„Sau acei optsprezece inşi peste care a căzut turnul din Siloam şi i-a omorât, credeţi că au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi oameni care locuiau în Ierusalim? Eu vă spun: nu, ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.” (Luca 13:4-5)

După părerea mea, putem extrage trei adevăruri importante din aceste cuvinte spuse de Domnul Iisus Hristos, cu privire la catastrofe:

1. NECAZUL POATE AVEA LOC. Iisus nu a zis de ce a căzut turnul din Siloam, ci a confirmat, că a omorât 18 oameni, un anumit număr de oameni. De aceea, primul adevăr: Necazurile au loc, vremea de necaz – realitatea vieții. Unii mor din cauza lor, alții nu.

2. NECAZURILE POT SĂ VINĂ ÎN VIAȚA ORICĂRUI OM. Cei, pe care necazul nu i-a atins, se gândesc la noutatea rea, și încă de obicei la ce se mai gândesc? Că aceia peste care a căzut turnul din Siloam, și i-a omorât au fost mai răi decât alții, au fost mai vinovați decât restul din oraș. Ei au greșit când au crezut, că acei oameni au practicat păcate groaznice, iar moartea lor – manifestarea mâniei Lui Dumnezeu. Unii cred, că o astfel de moarte neașteptată – cu siguranță o pedeapsă trimisă din cer, o judecată aspră pentru cei mai păcătoși. Dar Iisus a zis nu, nu trebuie să gândim astfel. Iisus nu a negat legătura dintre necaz și păcate. Hristos a negat părerea oamenilor, care se credeau mai neprihăniți (Neprihănit – trăiește un mod de viață fără păcat) decât cei care au decedat în necaz. Da, Dumnezeu judecă pe cei care perseverează în păcat, dar aceasta nu înseamnă, că necazul, care a omorât pe unii – întotdeauna este judecata Lui Dumnezeu asupra celor mai răi oameni. Deci, al doilea adevăr: Tragediile, nu întotdeauna îi omoară pe oamenii, care sunt cei mai răi. În viața oricărui om pot veni tragedii. Fiecare poate să moară. Căci doar datorită milei Lui Dumnezeu, omul trăiește.

3. POCĂIEȘTE-TE (SCHIMBĂ-ȚI GÂNDIREA) SAU VEI MURI. De asemenea Iisus a zis: “…dacă nu vă veți pocăi, toți veți pieri la fel.” La ce atrag atenția oamenii? Dacă turnul din oraș nu a căzut peste ei, atunci nu sunt atât de păcătoși, precum cei care au decedat din cauza lui, la ei situația nu este atât de rea, precum la cei care au fost omorâți pe neașteptate.

La ce Dumnezeu atrage atenția? El a zis: Dacă nu vă veți întoarce de la păcatele voastre, toți veți pieri în așa fel. (Luca 13:5) Iisus a zis, că acest necaz, nu a fost trimis de Dumnezeu pentru a omorâ un grup de oameni, foarte păcătoși, dar a fost un mijloc, pentru a avertiza toți păcătoșii.

Al treilea adevăr: Aceia, care sunt vii, pe care necazul i-a ocolit – sunt păcătoși, Dumnezeu îi îndeamnă la pocăință, îi poruncește să se întoarcă de la păcatele lor, până când nu au devenit jertfa unui necaz, sau unei tragedii. DUMNEZEU NU ESTE OBLIGAT SĂ-I ANUNȚE PE TOȚI CÂND VOR MURI, DE ACEEA ACUM ESTE VREMEA POTRIVITĂ PENTRU POCĂINȚĂ! Moartea fizică – toți trebuie să trecem prin ea, iar doar pocăința deschide ușa către Împărăția Lui Dumnezeu – Iisus ne dă de înțeles acest adevăr foarte important.

De aceea, trebuie de gândit, nu la cine este mai păcătos (păcătoasă), ci la aceea, că viața ta pământească este scurtă și firavă, și tragedia adevărată – să mori în păcatele tale, fără pocăință! Trebuie să prețuim timpul! Deci, în necazul care a atins persoana apropiată, cel care dorește să-și vadă starea duhovnicească, va vedea o avertizare din partea Lui Dumnezeu.

Găndește-te la viața ta scurtă! Gândește-te la relația ta cu Dumnezeu, Care are putere asupra tuturor lucrurilor, și Care a făcut totul pentru mântuirea (salvarea) sufletului tău! Gândește-te la atitudinea ta față de păcat! Gândește-te la prioritățile tale în viață! Dumnezeu ne oferă o cale de scăpare, ne dă posibilitatea să trăim altfel (corect), și prin credință în Domnul și Salvatorul nostru Iisus Hristos, să fim încredințați că vom avea viața veșnică, privind la cât de scurtă este viața noastră de pe acest pământ! Biblia ne spune: “… oricine va chema numele Domnului va fi mântuit!” (Faptele apostolilor 2:21)

Distribuie altora aceste adevăruri, ca în această lume plină de noutăți rele, oamenii să audă noutatea care aduce Bucurie!

Fie ca Domnul Iisus Hristos să ne binecuvânteze! Amin.

„Păzeşte-mă ca lumina ochiului,
ocroteşte-mă, la umbra aripilor Tale” (Psalmii 17:8)

Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 699
Opțiuni