NU PERMITE CA PĂCATUL SĂ TE INFLUENȚEZE, ȘI SĂ TE FACĂ SĂ NU REZIȘTI ÎN FAȚA ISPITELOR
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Înfrânarea
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 02/02/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
În timp ce DREGĂTORUL egiptean A Lui Faraon Potifar se ocupa de treburile sale, soția lui necredincioasă a încercat să-l seducă pe Iosif – robul ei, în care cel mai mult se încredea stăpânul casei. În fața lui Iosif se deschidea o ușă mare – o relație interzisă – putea să obțină mai mult respect, și mai multă bunăstare materială în casă, unde de partea lui avea să fie o amantă, care deține multă putere. Sau, cel puțin, avea să evite câțiva ani în temniță, unde a fost aruncat, din cauza că a respins-o.

Cât de mare este această ispită pentru un tânăr singur – să nu trăiască în conformitate cu principiile sale, pentru a putea obține plăcere și putere. Dar totuși, indiferent de toate vorbele pe care le-a șoptit diavolul, Iosif a știut, că nu se poate de procedat astfel, și a decis să nu cadă în capcana diavolului.

„Măcar că ea vorbea în toate zilele lui Iosif, el n-a voit să se culce şi să se împreune cu ea.” (Geneza 39:10) Dacă ai observat, el nu doar a refuzat să preacurvească (relație intimă – unde cel puțin o persoană face parte dintr-un legământ de căsătorie), dar încă s-a stăruit să se țină mai departe de ispită.

Oare nu te afli sub o presiune, care nu slăbește, ci încearcă să te impună să te potrivești chipului veacului acestuia?

Fii atent(ă): dacă vei începe să te plimbi lângă granițele interzise, atunci vârtejul de vânt puternic al păcatului te va atrage.

Când cineva, sau ceva te ispitește să cedezi, pentru a nu trăi în conformitate cu convingerile tale, atunci ferește-te cât mai departe de marginea unde se începe păcatul. Nu permite ca păcatul să te influențeze, lipsindu-te de putere pentru a sta tare în fața lui. Eva s-a apropiat prea mult de pomul interzis, iar apoi a atras atenția la cuvintele diavolului. Dar ea trebuia să fugă cât mai departe, după ce a văzut pomul, și când a auzit, cum șarpele a pus la îndoială adevărul Lui Dumnezeu. Cuvântul Lui Dumnezeu ne poruncește să fugim de ispite (1 Timotei 6:11).

- Doamne! Ajută-mă să mă bizui întotdeauna pe Tine, și să fiu atent(ă), precum Iosif, când vrăjmașul cu perseverență îmi propune, să procedez contrar convingerilor și valorilor mele! În numele Domnului și Salvatorului Iisus Hristos te rog, amin.

Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 645
Opțiuni