FII ATENT(Ă), SĂ NU CAZI!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Ascultarea
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 01/01/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Apostolul Pavel a scris: “Astfel dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă” (1 Corinteni 10:12).

Ai avut ocazia să fii martor, la aceea, cum unii oameni, la care cel mai puțin te-ai așteptat, cad în păcate, la care nici nu te-ai așteptat? Da, se întâmplă așa, că omul cade acolo, unde crede că se ține cel mai bine.

Ne întrebăm, cum Moise nu a răbdat, și cum el nu s-a încrezut în Dumnezeu? Biblia îl descrie, ca pe cel mai blând dintre oameni. Un astfel de om, ar fi putut să cadă îl altfel de ispite, ci nu să acționeze altfel, decât i-a poruncit Dumnezeu. Și totuși, anume acest păcat i-a închis drumul lui Moise, către țara făgăduită. El a lovit stânca, în loc să-i poruncească, așa cum i-a zis Dumnezeu. (Numeri capitolul 20)

“Domnul a vorbit lui Moise şi a zis: „Ia toiagul şi cheamă adunarea, tu şi fratele tău Aaron. Să vorbiţi stâncii acesteia în faţa lor, şi ea va da apă. Să le scoţi astfel apă din stâncă şi să adăpi adunarea şi vitele lor …Moise şi Aaron au chemat adunarea înaintea stâncii. Şi Moise le-a zis: „Ascultaţi, răzvrătiţilor! Vom putea noi oare să vă scoatem apă din stânca aceasta?” Apoi Moise a ridicat mâna şi a lovit stânca de două ori cu toiagul. Şi a ieşit apă din belşug, aşa încât a băut şi adunarea şi au băut şi vitele. Atunci, Domnul a zis lui Moise: „Pentru că n-aţi crezut în Mine ca să Mă sfinţiţi înaintea copiilor lui Israel, nu voi veţi duce adunarea aceasta în ţara pe care i-o dau” (Numeri 20:7-8,0-12).

În loc să-i spună stâncii, Moise le-a vorbit poporului, și le-a învinuit de nesupunere față de Dumnezeu. Aflându-se sub presiunea norodului, care cârtea, Moise a lovit de două ori stânca, arătând prin aceasta, neascultare față de Dumnezeu, nu a crezut în Cuvântul Lui Dumnezeu, pentru a-L sfinți! Unii cred astăzi, că își pot permite să păcătuiască și nu vor fi pedepsiți! Dar exemplul lui Moise – o avertizare pentru cei, care sunt încrezuți în sine!

Aduți aminte, încă o dată, că puterea cea mare a lui Ilie, a fost curajul. De unul singur, fără vreo susținere, s-a împotrivit tuturor celor, care erau uniți pentru Baal, pe muntele Carmel. Cu mare curaj, a îndemnat pe fiecare, dintre cei, care s-au abătut de la calea cea dreaptă, de la ascultarea deplină față de Cuvântul Lui Dumnezeu. Dar deodată după o competiție de succes cu proorocii lui Baal, a fugit ca un laș, din cauza că s-a speriat de amenințările împărătesei Izabela. De obicei, proorocul nu a fost fricos, ci curajos! Oare nu a vegheat în acel domeniu din viața sa, unde puterea sa, era cea mai mare?

Ai început să nu veghezi în acel domeniu, unde te crezi tare?

Fie ca fiecare dintre noi, să nu creadă, că stă tare pe picioare, ci să fim atenți să nu cădem! Căci nu doar odată au căzut cetățile, din cauza că apărătorii ei, credeau că ele nu pot fi cucerite.

Vrăjmașul atacă anume în acele domenii din viețile noastre, unde nu suntem atenți! Doamne, ajută-mă să țin minte aceasta, și să fiu atent(ă), să veghez acolo, unde cred, că am imunitate! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă

Fie ca Dumnezeu să ne păzească!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 634
Opțiuni