SĂ NU FIM INDIFERENȚI FAȚĂ DE CEL NĂSCUT ÎN BETLEEM
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Ascultarea
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 31/12/2018
    12345678910 0/10 X
Matei 2:1-5 “După ce S-a născut Isus în Betleemul din Iudeea, în zilele împăratului Irod, iată că au venit nişte magi din Răsărit la Ierusalim şi au întrebat: „Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor? Fiindcă I-am văzut steaua în Răsărit şi am venit să ne închinăm Lui.” Când a auzit împăratul Irod acest lucru, s-a tulburat mult şi tot Ierusalimul s-a tulburat împreună cu el. A adunat pe toţi preoţii cei mai de seamă şi pe cărturarii norodului şi a căutat să afle de la ei unde trebuia să Se nască Hristosul. „În Betleemul din Iudeea”, i-au răspuns ei, „căci iată ce a fost scris prin prorocul…”


Preoților celor mai de seamă și cărturarilor nu le-a trebuit multă vreme, să răspundă la întrebarea lui Irod, și nu aveau vreo părere deosebită cu privire la aceasta, toți erau deacord cu privire la aceea, că Mesia trebuia să se nască în Betleem, în cetatea lui David, după cum a prezis Scriptura.


Ne miră, iată ce. Atitudinea fariseilor și cărturarilor față de Pruncul Iisus, care S-a născut. Această întâmplare, că s-a născut Unsul Lui Dumnezeu, Care a fost promis de Cel Preaînalt, nu i-a atins inima în vreun fel. Se pare, că atât de tare s-au aprofundat în practicarea ritualului din Templu și în predicarea legii, încât nu și-au îndreptat privirea spre Iisus. El nu a însemnat nimic pentru ei, în timp ce magii de la răsărit s-au îndreptat spre Betleem, pentru a-I acorda cinstea cuvenită și pentru a Se închina înaintea Lui Iisus; nu aveau suficientă credință pentru a merge împreună cu magii, până la locul, unde era Iisus.


Și în zilele noastre mulți oameni, atât de mult sunt ocupați cu treburile lor, cu ritualurile religioase, cu informațiile pe care le cunosc din Scriptură, și pe care nu le pun în practică, încât Iisus Hristos și închinarea înaintea Lui nu are pentru ei nicio valoare!


Se deosebește atitudinea ta față de Iisus, de cea pe care o aveau fariseii și cărturarii?
Cinstește-L pe Iisus și fii gata să-I dăruiești ceea, ce prețuiești cel mai mult. El – merită tot ce este cel mai bun!

Salvatorul și Împăratul meu prețios! Păzește-mă de religiile zadarnice! Ajută-mă să fiu slujitorul Tău smerit și credincios, și să-Ți aduc slavă, prin acele daruri, pe care mi le-ai dat, precum magii de la răsărit! În numele Tău mă rog. Amin.


Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 464
Opțiuni