DACĂ AI DEPUS EFORT, DAR NU AI OBȚINUT SUCCESUL, LA CARE TE-AI AȘTEPTAT
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Ascultarea
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 16/10/2018
    12345678910 0/10 X
“Am mai văzut apoi sub soare că nu cei iuţi aleargă, că nu cei viteji câştigă războiul, că nu cei înţelepţi câştigă pâinea, nici cei pricepuţi bogăţia, nici cei învăţaţi bunăvoinţa, ci toate atârnă de vreme şi de împrejurări” (Eclesiastul 9:11).

2 gânduri doresc să evidențiez din acest verset, în care se spune, ce a văzut Eclesiastul în viața noastră “sub soare”:

1. Succesul nu întotdeauna este în conformitate cu abilitățile unui om. Poți fi cel mai rapid alergător, dar să nu câștigi cursa. Poți avea o armată puternică și curajoasă, dar să nu câștigi războiul. Nu întotdeauna cei înțelepți câștigă pâinea. Nu întotdeauna primesc bogății, cei mai pricepuți și învățați. Și nu întotdeauna cel priceput primește bunăvoință, lauda meritată din partea oamenilor.

2. Omul nu este în stare să prezică împrejurările dificile din viața sa. Eclesiastul ne spune, că cauzele sunt “vremea și împrejurările”. Vine timpul și se întâmplă, că rezultatul evenimentelor, contrazic așteptările noastre. Și noi ne dezamăgim, din cauza lucrurilor, pe care am sperat foarte mult să le primim, și privim aceasta ca o nedreptate. Căci după părerea noastră, nu puțini oameni destoinici, petrec zilele în lipsă de renume, nu puțini au avut parte de lipsă de milă, în loc să primească bunăvoință, unii s-au distrus pe ei însuși, prin acele metode, prin care au dorit să se înalțe, și nu rareori oamenii fără minte au trecere înaintea altora, iar cei înțelepți sunt disprețuiți.

Ce să facem?
1. Totuși în Eclesiastul 9:10 este scris: “Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta…” De aceea tot ce poți fă, încredințează-I Domnului rezultatele activităților tale! Astfel și-a planificat activitățile sale, apostolul Pavel, ca de exemplu, când dorea să viziteze Roma: “şi astfel să ajung la voi cu bucurie, cu voia lui Dumnezeu şi să mă răcoresc puţin în mijlocul vostru” (Romani 15:32). Tot așa și apostolul Iacov ne învață, să ne încredem în Domnul: „Dacă va vrea Domnul, vom trăi şi vom face cutare sau cutare lucru” (Iacov 4:15).

2. Nicio clipă să nu uităm, de dependența noastră față de voia suverană a Domnului! Căci în Eclesiastul 9:1 este scris: “... cei neprihăniţi şi înţelepţi şi faptele lor sunt în mâna lui Dumnezeu... ”! În mâna Domnului sunt – cei neprihăniți, și înțelepți, și toate faptele lor. Cei neprihăniți și înțelepți, și faptele lor, depind de Dumnezeu, Care este Stăpânul vremurilor și împrejurărilor. De aceea, fie ca speranța noastră să nu fie în noroc, ci în Domnul, în mâna Căruia sunt eu și tu!


- Doamne! Când inima este mâhnită, din cauza că au fost depuse eforturi într-un lucru, iar rezultatul așteptat lipsește, ajută-mă să nu cad în disperare, ci să primesc smerit voia Ta supremă, în așa împrejurare! Ajută-mă să caut mai întâi Împărăția Ta și neprihănirea Ta, să tind să împlinesc ceea ce Tu poruncești, iar Tu vei purta de grijă, cu privire la toate celelalte, Doamne! Te rog în numele Domnului Iisus Hristos, amin.

Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă


(Eclesiastul 9:1) “... cei neprihăniţi şi înţelepţi şi faptele lor sunt în mâna lui Dumnezeu... ”
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 448
Opțiuni