DESEORI PIERDEM PUTERE ȘI TIMP, DIN CAUZA LIPSEI DE ÎNȚELEPCIUNE
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Ascultarea
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 16/10/2018
    12345678910 0/10 X
“Când se toceşte fierul şi rămâne neascuţit, trebuie să-ţi îndoieşti puterile; de aceea la izbândă ajungi prin înţelepciune. (Eclesiastul 10:10)

Este greu să despici lemne, cu toporul neascuțit. Căci dacă nu-l ascuți, atunci vei cheltui mai multă energie, resurse, pentru a atinge scopul. Dar înțelepciunea ușurează munca. Înțelepciunea ne învață să ascuțim instrumentul, înainte de a-l folosi! Timpul pe care îl investim la ascuțirea toporului, se răscumpără mai târziu, prin economisirea timpului și a energiei.

Desigur, sensul celor spuse de Eclesiast, nu se limitează doar la lucrările zilnice ale lemnarilor. Căci fără înțelepciune, orice lucru nu am face, trebuie să ne “îndoim puterile”, să cheltuim timp și resurse, acolo, unde le-am fi putut economisi. În toată Scriptura, suntem îndemnați să căutăm înțelepciunea și chibzuința. De aceea, dacă în viața voastră este nevoie de mult efort, și cu cât mai departe – cu atât mai mult, dar rezultatele nu sunt satisfăcătoare, atunci trebuie să apelăm la înțelepciunea Lui Dumnezeu – ea ne va spune, cum “să ascuțim toporul”, ce acțiuni să întreprindem, pentru ca apoi, mai efectiv să mergem înainte, și să nu irosim energia în zadar!

Împreună cu aceasta, să ținem minte, că primirea înțelepciunii, presupune că este nevoie să te încrezi în Dumnezeu! Căci deseori există ispita, de a-ți îndoi puterile când acționezi. De aceea, să ne încredem în Dumnezeu, și să cerem de la El înțelepciunea, de care avem nevoie atât de mult! Dumnezeu va onora aceasta, ne va da ajutorul Său, pe care nu-l merităm, și ne va dărui rezultate bune.

Fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze la aceasta! În numele Lui Iisus Hristos, amin!

Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă

“Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat.
Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie” (Evrei 4:15-16)


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 448
Opțiuni