DACĂ NU AVEȚI SATISFACȚIE ÎN SUFLET ȘI CĂUTAȚI PACEA
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Pacea
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 16/10/2018
    12345678910 0/10 X
“Toată truda omului este pentru gura lui, şi totuşi poftele nu i se împlinesc niciodată” (Eclesiastul 6:7)

Muncind și muncind, pentru a se hrăni pe sine însuși, pentru a-și împlini nevoile zilnice, totuși sufletul omului nu se mai satură, nu este împlinit.

Posibil este din cauza că, cu cât omul obține mai multe resurse financiare, cu atât mai mult dorește să cumpere? ! Cel ce are mult, continuie să dorească! În loc să se bucure de ceea ce are, el tinde spre noi achiziții. Se gonește după împlinire interioară, și niciodată nu o primește. Da, poftele nelimitate ale oamenilor, scopurile, dorințele, nu se pot împlini, cu nicio trudă și cu niciun bun achiziționat! Fără minte a fost acel bogat, care având grânarele pline, a zis: «Suflete; odihneşte-te... » (Luca 12:19)!

De aceea, să ascultăm cuvintele apostolului Pavel: “Negreşit, evlavia însoţită de mulţumire este un mare câştig. Căci noi n-am adus nimic în lume şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea. Dacă avem dar cu ce să ne hrănim şi cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns” (1 Timotei 6:6-8). Să ținem minte, că adevărata pace, nu o putem găsi în agonisirea bunurilor materiale, chiar dacă achiziționezi toată lumea, și primești toți banii! Eclesiastul cel înțelept, ne spune din nou: „Cine iubeşte argintul nu se satură niciodată de argint... (Eclesiastul 5:10). Împlinirea și pacea o putem căpăta, doar printr-o relație strânsă cu Dumnezeu! În aceasta și-a găsit împlinirea cântărețul de psalmi pe nume Asaf, zicând: “Şi pe pământ nu-mi găsesc plăcerea în nimeni decât în Tine” (Psalmii 73:25b). Aceasta a fost convingerea preafericitului Augustin, episcopul din orașul Hippo, situat în partea de Nord a Africii, care chemându-L pe Dumnezeu, a zis: “Tu ne-ai creat pentru Tine, și nu găsește pace inima noastră, până când nu se va liniști în Tine”

- Fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze și pe noi, să fim mulțumitori și să ne găsim pacea în El! Fie ca El să ne binecuvânteze, să spunem și noi odată din toată inima în Fața Lui: “Şi pe pământ nu-mi găsesc plăcerea în nimeni decât în Tine”! În Tine este pacea și liniștea mea, Doamne! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă

“Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28)
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 617
Opțiuni