INTENȚIA CORECTĂ CÂND ÎL SLUJEȘTI PE DUMNEZEU
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/09/2018
    12345678910 0/10 X
În faimoasa viziune dată de Dumnezeu proorocului Isaia, observați reacția lui, după ce Dumnezeul Cel Sfânt l-a curățit:
“Dar unul din serafimi a zburat spre mine cu un cărbune aprins în mână, pe care-l luase cu cleştele de pe altar. Mi-a atins gura cu el şi a zis: „Iată, atingându-se cărbunele acesta de buzele tale, nelegiuirea ta este îndepărtată şi păcatul tău este ispăşit!” Am auzit glasul Domnului întrebând: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!” (Isaia 6:6-8).

Isaia “a ieșit din pielea sa”, doar ca să-L slujească cumva pe Dumnezeu. De ce? Pentru că Dumnezeu i-a șters vina! Pentru că iertarea l-a îndemnat la aceasta!

Dumnezeu a plătit un preț foarte mare pentru răscumpărarea mea și a ta. Sângele Lui Hristos a devenit prețul, pentru izbăvirea noastră de la o viață fără sens și lipsită de valoare! Apostolul Petru ne aduce aminte, “…căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană (1 Petru 1:18-19). Dacă facem parte din numărul celor, ce au fost răscumpărați cu Sângele Salvatorului, nu cumva ne pierdem azi viața, pe ceva deșert și care nu aduce folos? Dar dacă Îl slujim pe Dumnezeu, nu facem aceasta din motiv de vină, ca să merităm iertarea și favoarea Sa?

Charles Spurgeon, după ce a rămas mișcat de răspunsul lui Isaia, așa a spus în timpul slujirii sale în septembrie 1867:

“Poporul Domnului nu Îl slujește pe Dumnezeu, pentru ca să fie iertați, dar pentru că deja sunt iertați. Când un credincios Îl slujește pe Dumnezeu, doar din cauza că se simte vinovat, dacă nu Îl va sluji pe Domnul, atunci aceasta este la fel, ca o minge de metal, ce este legată printr-un lanț de piciorul său. Într-o astfel de slujire nu este dragoste, ci doar un efort fizic. Acolo nu este bucurie, ci doar o obligație și plictiseală împreună cu o greutate. Dar creștinii nu sunt prizonieri, care, doar din motiv de vină, trebuie fără tragere de inimă să slujească pentru Împărăția Lui Dumnezeu. Sutem pregătiți și avem dorință să-L slujim pe Dumnezeu, deoarece moartea Lui Hristos ne-a eliberat de vină.”

Fie ca aceasta să ne inspire și pe noi, ca pe Isaia, să răspundem la chemarea Lui Dumnezeu, de a merge pentru El, și pe deplin să facem ceea ce ține de noi în slujirea noastră, din motiv de mulțumire pentru salvarea Sa!

- Îți mulțumesc Doamne, pentru exemplul Lui Isaia, a slujirii, care este inspirată de iertare, ci nu de vinovăție! Și eu fiind viitorul moștenitor al cerului, doresc să-Ți slujesc din dragoste și mulțumire, pentru răscumpărarea mea! Fie ca prin aceasta să fie glorificat numele Tău! În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.


Traducere: Repalov Veaceslav

“…îndreptaţi-vă inima spre Domnul şi slujiţi-I numai Lui…” (1 Samuel 7:3)
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 477
Opțiuni