Adevăruri greu de însuşit
Autor: William Gurnall  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevăr
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 28/06/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Un pastor poate predica nu numai adevăruri fundamentale, dar şi acele adevăruri pe care le observă că sunt subminate mai frecvent de Satan. Acestea sunt mai ales poruncile lui Dumnezeu cu privire la problemele controversate ale creştinului, referitoare la credinţă şi fapte.
Pentru a cunoaşte care doctrine sunt mai disputate printre enoriaşii săi, un pastor trebuie să-l cerceteze pe fiecare membru al congregaţiei sale, cu aceeaşi perseverenţă cu care abordează o carte din biblioteca sa. Din tonul folosit de Pavel în scrisorile sale, putem desprinde că deseori el vizita bisericile tinere, căutând ereziile periculoase. Când a descoperit că falşii apostoli se infiltraseră în Biserica din Galatia şi că predicau din nou Legea, el a prezentat din nou adevărul Evangheliei cu privire la justificarea prin credinţă. Când a auzit de disputele şi de certurile dintre corinteni, oare ce a izvorât din inima lui, decât acel îndemn preţios la dragoste?
Dragul meu pastor, s-ar putea ca turma ta sa devină uneori nerăbdătoare şi să se plângă de faptul că o ţii prea mult în aceeaşi păşune, predicând despre acelaşi păcat. Greşeala este a lor, nu a ta, dacă ei rătăcesc ori de câte ori tu îţi întorci spatele. Cine îl poate învinovăţi pe un câine care latră continuu, de vreme ce lupul dă mereu târcoale stânii?
Dacă doreşti să fii tot mai mult asemeni lui Hristos, nu te ruga pentru un predicator care să vină cu stiluri noi de expunere în fiecare duminică, ci roagă-te pentru un om care să aibe o învăţătură sănătoasă şi care să predice împotriva păcatului şi pentru adevăr, fără a face compromisiuri, până când întreaga congregaţie se va pocăi şi se va întoarce de la calea rea
Cine îl poate învinovăţi pe un câine care latră continuu, de vreme ce lupul dă mereu târcoale stânii?....
Dacă doreşti să fii tot mai mult asemeni lui Hristos, .... roagă-te pentru un om care să aibe o învăţătură sănătoasă şi care să predice împotriva păcatului şi pentru adevăr, fără a face compromisiuri, până când întreaga congregaţie se va pocăi şi se va întoarce de la calea rea
Adăugat în 05/09/2018 de ambrozie
Statistici
  • Vizualizări: 792
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni