Învăţând să IERTĂM...
Autor: John Coblentz  |  Album: fara album  |  Tematica: Iertarea
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 30/05/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
IERTAREA cere credinţă în Dumnezeu (2)
Pentru a ajunge la starea în care să te uiţi la Dumnezeu şi nu la cel ce ţi-a făcut rău ai nevoie de VOINŢĂ. În mod natural nu eşti înclinat să faci aşa. Dar prin credinţă, vei ajunge la această stare. Când Îl vei înţelege pe Dumnezeu aşa, îţi va veni să sari în sus de bucurie. Dumnezeu nu este doar o imagine a cuiva. El este real, există, Biblia ne spune clar aceasta.
Am spus mai înainte că pentru Dumnezeu, orice nedreptate, orice nelegiuire, orice ofensă reprezintă un PĂCAT. Domnul Isus a spus despre oricine ar face un copil să păcătuiască, despre cei ce ar fi o pricină de poticnire pentru aceştia că 'ar fi fost mai de folos să i se atârne de gât o piatră mare de moară şi să fie înecat în adâncul mării'. Dumnezeu e drept. El este Cel - şi singurul- care rezolvă totul în mod corect. Cunoscându-L pe Dumnezeu, ştim că El va răsplăti pe fiecare, putem lăsa problema pedepsei în mâna Sa. Cu cât vom 'da drumul' mai repede celui ce ne-a făcut rău, cu cât îl vom 'elibera' mai repede din mâinile noastre, cu atât va fi mai bine. Făcând altfel, putem ajunge în situaţia de a intra în rândul calcătorilor de lege noi însine. Cel ce are atenţia îndreptată spre Dumnezeu, consideră posibilitatea de a ierta drept un privilegiu. Când înţelegem cu adevărat cine este Dumnezeu, atunci îl vom elibera pe cel ce ne-a greşit şi nu mai spunem plini de răutate: 'Tu nu-mi poţi face aşa ceva MIE! ' Nu mai avem dorinţa de a-l duce cu noi pe cel ce ne-a supărat pretutindeni unde mergem. Nu-l mai luăm cu noi la masă, la lucru, la culcare, la sculare, la biserică şi la... şi la... în locul celui ce ne-a nedreptăţit Îl vom lua cu noi pe Dumnezeu oriunde ne-am duce. O atitudine după voia lui Dumnezeu ne va schimba atitudinea din amărăciune în mulţumire, din acuzare în recunoştinţă, din frustare în încredere.
Pe măsură ce ne punem toată încrederea în Dumnezeu, iertarea începe să fie un mod de viaţă. Iertarea alungă din viaţa noastră mânia şi amărăciunea. La fel ca Domnul Isus ajungem si noi sa ne lăsăm viaţa în mâna lui Dumnezeu. Vor fi unii care ne vor nedreptăţi, ne vor lovi, poate chiar ne vor omorî dar nu vor putea să ne distrugă. Şi să nu uităm, tot ce vor face oamenii împotriva noastră, Tatăl Ceresc poate schimba spre binele nostru, spre binele altora şi în mod sigur Numele Său va fi mărit şi glorificat.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1130
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni