Taranul si vaca. ,,Mila voiesc si nu jertfa”
Autor: Anonim  |  Album: cuvinte asternute cu suflet  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de deSuflet_Z in 31/03/2017
    12345678910 0/10 X
Povesti de viata
,,Un ţăran rău la suflet a găsit într-o zi pe păşunea sa vaca vecinului. Mânios, omul a luat animalul la bătaie, după care l-a legat şi l-a dus înapoi, spunându-i vecinului său:
- Dacă mai găsesc o singură dată vaca ta la mine in grădină, să ştii că o bat rău de tot, m-ai auzit?
A doua zi însă, vecinul cel dintâi găsi şi el, în bătătura sa, două oi ale celuilalt, ce se strecuraseră printr-o spărtură a gardului. S-a apucat omul şi a dres gardul, după care a luat cu blandete oile şi le-a dus stăpânului lor, cel crud, spunându-i:
- Am găsit la mine in curte două dintre oile dumitale. Le-am adăpat şi ţi le-am adus acasă. Dacă am să le mai găsesc şi altă dată în curtea mea, să ştii că am să fac la fel; am să le port de grijă şi am să ti le aduc nevătămate.
- Oh, îţi mulţumesc, i-a răspuns vecinul, puteai să faci la fel ca mine, dar acum îmi dau seama că eu am greşit... Vei vedea că a doua oară nu voi mai face la fel !
Şi într-adevăr, ţăranul s-a ţinut de cuvânt.
Când vrei să-i arăţi cuiva că a greşit, nu trebuie să o faci cu răutate, ci cu blândeţe şi răbdare şi atunci cu siguranţă vei reuşi. "Învăţătura din constrângere nu e făcută să rămână, dar cea care pătrunde în suflet prin dragoste şi bunăvoinţă, aceea rămâne acolo pentru totdeauna. "
Sfântul Ioan Gură de Aur
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1249
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni