Imbraca caracterul lui Cristos
Autor: Vali Paul  |  Album: Comori nepretuite  |  Tematica: Ascultarea
Resursa adaugata de Maria18 in 17/10/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
IMBRACA-TE CU CARACTERUL LUI CRISTOS
Coloseni 3:12
Evlavia are doua trasaturi dinstincte care trebuie sa fie echilibrate in viata noastra: CENTRAREA IN DUMNEZEU, pasiunea pentru Dumnezeu si ASEMANAREA CU DUMNEZEU, sau caracterul crestin.
Ne exprimam reverenta fata de Dumnezeu prin inchinare dar o demonstram prin dorinta si efortul de a fi asemenea Lui, asa ca de acum ne vom concentra pe formarea unui carcter asemenea lui Cristos descris de calitati ca (Galateni 5) roada Duhului : dragoste, bucurie, pace, rabdare, bunatate, facere de bine, credinciosie, blindete, stapanire de sine, sfintenia, umilinta, multumirea, respectul, sinceritatea, respectul, perseverenta …
Este o lista de trasaturi de caracter pe care trebuie sa le urmarim sa le avem si este normal sa recunoastem ca nu putem atinge aceste lucruri fara ajutorul Duhului Sfint, si de fapt aceste trasaturi sunt rezultatul lucrarii Lui in noi. Dar nu putem nega responsabilitatea noastra in a urma indemnurile Duhului.
Sunt principii care trebuie sa le urmam si acestea sunt:
MOTIVATIA CORECTA
1. Devotamentul pentru Dumnezeu este singura motivatie corecta pentru actiunile care sunt placute lui Dumnezeu.
Orice motivatie egoista bazata pe imaginea noastra chiar daca dau impresia ca aceste trasaturi sunt in viata noastra sunt gresite. Nici o motivatie care vine din frica de pedeapsa nu este coreta deoarece in ultima instanta este egocentrica.
Frica de pedeapsa ne va impideca sa comite fizic anumite fapte dar numai dragostea, respectul pentru Dumnezeu ne va motiva sa nu-l comitem in inima noastra.
1 Corinteni 10:31 ne indeamna ca inclusiv cele mai banale actiuni – mincatul si bautul – sa fie facute cu motivatie corecta, devotamentul pentru Dumnezeu.
SURSA PUTERII
2. Puterea de a traii evlavioasa vine de la Cristosul inviat.
Cind recunoastem faptul ca El este sursa, laudele sunt ale Lui, El fiind si sursa si mijlocul de punere in practica, asta inseamna a pune deoparte in mod continuu tot ceea ce poate veni din puterea si intelepciunea mea pentru a extrage totul din Cristos. Din El, prin El si pentru El.
Aceasta este umblarea in Cristos sau trairea in Cristos (Coloseni 2:6,7) . cind umblam prin El, cind privim la El si mentinem legatura cu Cuvantul Lui suntem transformati tot mai mult in asemanarea cu El si suntem incapacitati de catre Duhul Sfint sa manifestam progresiv calitati ale carcterului asemanator carcterului lui Dumnezeu.
RESPONSABILITATE SI DEPENDENTA
3. Desi puterea pentru realizarea caracterului evlavios vine de la Cristos noua ne revine responsabilitatea de a dezvolta si manifesta acest caracter.
Chiar daca Galateni 5 prezinta aceste calitati ca roada a Duhului si asa este in egala masura noi suntem provocati sa le cautam ( TEMA luati fiecare trasatura a roadei Duhului si cautati pasaje in care suntem incurajati sa le cautam personal.)
Filipeni 2:12-13 puncteaza foarte clar aceasta colaborare dintre responsabilitate si dependenta, la o urmarire activa a voii si lucrarii lui Dumnezeu in viata lui.
Este responsabilitatea noastra sa folosim harul pus la dispozitie de catre Dumnezeu deoarece harul va incapacita abilitatile noastre .Este intocmai ca un pom care aduce roada datorita ambientului, caldura, lumina, apa dar cel ce aduce roada este pomul. Sa nu uitam ca daca intr-un ambient corect pomul nu aduce roada el este cel taiat.
DEZBRACARE SI IMBRACARE
4. Dezvoltarea unui caracter evlavios implica atit dezbracarea de anumite trasaturi de caracter cit si imbracarea cu alte trasaturi de carcater. Efeseni 4:22-24
Sunt unele trasaturi de caracter care trebuie inlocuite cu altele: minciuna cu adevarul, furtul cu munca si generozitatea, vorbirea de rau cu vorbirea de bine.
Unii credinciosi au tendinta sa puna accentul doar pe dezbracarea de anumite trasaturi fara sa le inlocuiasca este ca si cum ai curata via dar fara a te astepta sa produca rod in loc de mladite.
CRESTERE ECHILIBRATA
5. Noi trebuie sa urmarim dezvoltarea tuturor calitatilor care sunt considerate roada Duhului.
Caracterul evlavios este unul echilibrat chiar daca fiecare are unele specificatii, particularitati in mod intentional va trebuii sa dezvoltam ceea ce nu este natural in noi.
CRESTEREA ESTE PROGRESIVA
6. Cresterea in toate domeniile este progresiva si nu se termina niciodata.
Avand in vedere modelul nostru – Domnul Isus Cristos – e clar ca suntem chemati la o crestere continua zilnica, fara riscul de a depasi modelul.
Sub forma actiunilor repetate conduita produce caracter, dar si actiunile sunt determinate de caracter – relatia dintre conduita si caracter este una intima. Ceea ce suntem determina ceea ce facem . (vezi diagrama)


OBIECTIVE PRACTICE
1. Ia principiile imbracarii cu caracterul evlavios si fa-ti din ele un schelet pentru care sa mergi pentru fiecare trasatura de caracter prin care vom trece de acum inainte.
2. Fii gata sa aplici aceste principii la situatii practice din viata ta.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1099
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni