Caută să fii evlavios
Autor: Vali Paul  |  Album: Comori nepretuite  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 15/10/2015
    12345678910 0/10 X
CAUTĂ SĂ FII EVLAVIOS
MOTTO – 1 Timotei 4:7 … fereşte-te de basmele lumeşti şi băbeşti.
Cauta sa fii evlavios !
Evlavia nu este ceva de la sine înţeles, iar verbul pe care îl foloseşte aici Pavel este un termen sportiv – antrenează-te – cu scopul obţinerii unor deprinderi.
PRINCIPII DE ANTRENARE
1. Responsabilitatea personală – chiar dacă este lucrarea lui Dumnezeu, colaborarea noastră intenţională este nu doar necesară ci fundamentală.
2. Scopul acestui antrenament este creşterea – nu lucrarea sau slujirea ci caracterul este scopul deoarece un caracter evlavios este cel mai tare slujitor.
3. Caracteristici minimale pentru pregătire – chiar dacă în pregatirea noastră sunt lucruri personale în antrenarea pentru caracterul evlavios sunt câteva condiţii minimale.
A. Preţul dedicării
Este un preţ – o dedicare zilnică – în creştere care este preţul plătit de noi (Ieremia 29:13 – mă veţi căuta şi mă veţi găsi dacă mă veţi căuta cu toată inima). Evlavia nu este un produs cu preţ redus sau second hand. Antrenamentul implică efort, perseverenţă, stăruinţă.
B. Să învăţăm de la un antrenor priceput.
Nici un sportiv oricât de talentat ar fi nu ajunge la performanţe singur, el are antrenor şi performanţele sunt cu atât mai bune cu cât antrenorul este mai priceput.
Orice antrenor uman are doar poziţia de antrenor secund, prima poziţie îi revine Duhului Sfânt, cel ce produce în noi cele mai înalte standarde prin învăţare, mustrare, corectare şi echipare.
Acest lucru se face exclusiv prin Cuvântul lui Dumnezeu – sfinţirea lucrată de Duhul Sfânt şi de Cuvânt – şi doar Duhul Sfânt ne va păzi de alunecarea spre mândrie datorită cunoaşterii.
C. Exersare şi iarăşi exersare
Exersarea dă viaţă dedicării, exersarea evlavie ne permite să devenim evlavioşi să devenim competitivi. Nu o poţi lua pe scurtătură să devii olimpic, nu este scurtătură spre evlavie.
S-au obişnuit prin întrebuinţare – prin exersare, de aceea trebuie să ne însuşim din Cuvânt concepţiile corecte despre caracterul lui Dumnezeu şi să ne umplem mintea cu ele.
D. Foloseşte Cuvântul lui Dumnezeu
Cuvântul lui Dumnezeu are un rol crucial în creşterea noastră şi în evlavie ca în toate domeniile. Şi vreau să reamintesc aici cele cinci metode de studiere a Cuvântului – ascultarea, citirea, studierea, memorarea şi meditarea.
(TEMA – în 5 min. găsiţi referinţe pentru fiecare metodă) (proverbe 2:1- 5)
Am definit evlavia ca fiind devotament pentru Dumnezeu ceea ce duce la o viaţă placută lui Dumnezeu iar relaţia cu Cuvântul Lui este o dovadă a devotamentului pentru Dumnezeu. De altfel Psalmul 119 este un psalm al cuvântului – legea Ta, îndemnurile Tale, sfaturile Tale, poruncile Tale şi toate referindu-se la Cuvântul cel viu a lui Dumnezeu.
Umblarea cu El înseamnă părtăşie, comunicare cu El iar Cuvântul este vital – îl cunoaştem pe El, cunoaştem voia Lui, aşteptările Lui.
Evlavia este o căutare intenţională, tu şi eu suntem responsabili de asta, iar Dumnezeu ne-a dat Cuvântul Său şi pe Duhul Sfint ca antrenor dar pregatirea si consecventa sunt responsabilitatea noastra.
Sfânt ca să nu uităm niciodată :
EVLAVIA ESTE FOLOSITOARE ÎN ORICE PRIVINŢĂ DEOARECE EA ARE FăGĂDUINŢA VIEŢII DE ACUM ŞI A CELEI VIITOARE !!
EVLAVIA ÎNSOŢITĂ DE MULŢUMIRE ESTE UN MARE CÂŞTIG !!!

Întrebări de lucru
1. De ce crezi că scopul principal este caracterul nu slujirea?
2. Pe o scară de la 1 la 10 unde crezi că te situezi cu evlavia (este pentru fiecare din noi nu pentru discuţie)
3. Dacă vrei să creşti alege pe cineva din grupă să fie un fel de supraveghetor al antrenamentului tău căruia să-i dai socoteală şi care să te încurajeze. Multe discuţii se vor purta în doi.

O lămurire pe săptămână (din când în când) pentru această aştept întrebările voastre pe mail.
Sunt multe lucruri care foarte ades ne pun în încurcătură, fie în viaţa de zi de zi, fie în relaţia cu ceilalţi credincioşi fiind subiecte fierbinţi. Vrem să avem săptămânal un FLASH asupra unui subiect .
CE ESTE HULA ÎMPOTRIVA DUHULUI SFÂNT?
Este o mare diferenţă între a cerceta şi a huli în ceea ce priveşte Duhul Sfânt dar pe de altă parte mulţi credincioşi fie că accepta uneori cuvinte profetice false sau neagă totul şi mai grav este când negarea aluneca spre hulă.
Pasajele care vorbesc despre hula împotriva Duhului Sfânt sunt – Matei 12:31-32, Marcu 3:20-30, Luca 12:10 şi cel ce vorbeşte despre aceasta este Domnul Cristos Însuşi aşa că putem înţelege de aici gravitatea faptului de a huli pe Duhul Sfânt.
ESTE CLAR DIN CONTEXT CA HULA ÎMPOTRIVA DUHULUI SFÂNT CONSTĂ ÎN A AFIRMA CĂ LUCRĂRILE DUHULUI APARŢIN DE FAPT ALTOR PUTERI ÎN SPEŢĂ DEMONICE.
Este de asemeni clar că numai lucrurile de valoare sunt contrafăcute şi pentru că sunt falsificate lucrurile aceste nu trebuie nici să renunţăm la ele nici să le punem pe toate în categoria falsurilor ci trebuie să dezvoltăm abilitatea de a le discerne fără a rosti judecăţi ofensatoare care în ultima instanţă se întorc împotriva noastră.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1465
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni