Efeseni 1:17-20
Autor: Maria Nechita  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 29/07/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Nădejdea, bogăţia şi tăria puterii lui HRISTOS pentru noi

Efeseni 1:17-20 ,,Şi mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înţelepciune şi de descoperire în cunoaşterea Lui, şi să vă lumineze ochii inimii, ca să pricepeţi care este nădejdea chemării Lui, care este bogăţia moştenirii Lui în sfinţi şi care este faţă de noi credincioşii nemărginita mărime a puterii Sale, după lucrarea puterii tăriei Lui, pe care a desfăşurat-o în Hristos, prin faptul că L-a înviat din morţi, şi L-a pus să şadă la dreapta Lui în locurile cereşti…’’
Duhul de înţelepciune şi descoperire în cunoaşterea Lui acţionează în noi atunci când căutăm faţa Lui, atunci când căutăm să descoperim inima Lui plină de dragoste şi pasiune pentru noi, atunci când intrăm în odihna Lui, de unde putem să-I auzim glasul Lui şi să înţelegem care este voia Lui pentru noi, atunci când, conştienţi de acest lucru, hotărâm să declarăm: "Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine". Această revelaţie a cunoaşterii Lui aduce în noi bucuria că, într-o zi, nădejdea noastră în făgăduinţele lui Dumnezeu se va împlini şi toţi prea iubiţii Lui, într-o zi, vor fi cu Domnul lor în veci: "fericita nădejde a chemării noastre". Tatăl slavei ne luminează ochii inimii ca să pricepem care este "bogăţia moştenirii Lui în sfinţi". Cine sunt sfinţii? Sunt moştenitori fii şi fiicele LUI. I-a născut din nou, astfel ei moştenind ADN-ul Lui. Toate bogăţiile, noi le-am primit de la Tatăl nostru, în persoana Domnului Isus Hristos. El a venit ca noi să avem viaţă, şi nu oricum, ci viaţă din belşug (Ioan 10:10), atât fizic cât şi spiritual.
Tatăl slavei să ne lumineze ochii inimii ca să pricepem care este puterea tăriei Lui pe care a desfăşurat-o în Hristos prin faptul că L-a înviat din morţi şi L-a pus să şadă la dreapta Tatălui în locurile cereşti.
Dumnezeu prin puterea tăriei Lui a înviat pe Domnul Isus din morţi şi L-a pus să şadă la dreapta Sa în locurile cereşti, iar bogăţia măreaţă pentru noi a fost că "El ne-a înviat împreună, şi ne-a pus să şedem împreună în locurile cereşti, în Hristos Isus" (Efes.2:6). Mare har! Duhul nostru este viu şi este în locurile cereşti în Hristos. Am fost sfinţiţi, făcuţi neprihăniţi şi "asemenea chipului Fiului Său" (Rom.8:29p.2). Duhul Sfânt locuieşte în duhul nostru şi chiar dacă în trup suntem pe pământ cu duhul suntem cu Hristos în Dumnezeu. Viaţa din Hristos noi putem să o trăim aducând Împărăţia precum este în cer aşa şi pe pământ şi valorile Împărăţiei şi chipul lui Hristos să poată fi recunoscut în noi pentru extinderea Împărăţiei Lui pe pământ. Identitatea noastră este în Hristos şi de aceea putem trăi o viaţă de biruinţă, bucurându-ne de bogăţiile Harului Său.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1208
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Ieremia 29:11 Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.