Aplicarea Cristosului Înălţat
Autor: Witness Lee  |  Album: Witness Lee  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 03/01/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Aplicarea Cristosului Înălţat

   Uneori spuneţi: "O, sunt foarte deprimat!" Ştiţi ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că vă aflaţi sub puterea morţii. De fiecare dată când vă simţiţi deprimaţi în duh sau în inimă înseamnă că vă aflaţi sub ameninţarea morţii, că vă aflaţi sub puterea întunericului. Trebuie să învăţaţi cum să-L aplicaţi pe Cristos, pe Cristosul Înălţat, la situaţia voastră. Trebuie să-L contactaţi pe Cristos imediat! Trebuie să spuneţi: "Nu sunt de acord să fiu deprimat din cauza vreunei situaţii. Eu Îl am pe Cristos Înălţat; sunt în Cristosul Înălţat!" Trebuie să-I vorbiţi Domnului; trebuie să-L contactaţi. Dacă Îl contactaţi, veţi fi înviaţi, veţi fi înălţaţi, căci Cristosul pe care Îl contactaţi este Cristosul care S-a înălţat la ceruri. Dacă Îl contactaţi, veţi fi pe munţii cei înalţi nu în văi. Veţi fi în ţara cea înaltă, mult deasupra nivelului mării. Problema este aceea că de fiecare dată când vă simţiţi deprimaţi voi uitaţi de Cristos; uitaţi că aveţi un asemenea Cristos care este înălţat mult deasupra tuturor. Voi nu-L aplicaţi pe El. Nu veniţi la El. Nu-L contactaţi.

   De multe ori fraţii veneau la mine cu minţile lor pline de probleme. Odată, un frate aflat într-o asemenea stare a venit la mine şi după ce am discutat cu el un timp, am spus: "Frate, nu pot să mă rog; mintea mea e plină de probleme." Mi-e teamă că uneori sunteţi ca acest frate. Era extrem de greu să-l faci să se roage. Când aveţi de-a face cu un astfel de frate, într-adevăr, aveţi nevoie de putere. Uneori, veţi fi influenţat de el. Din moment ce el nu se poate ruga, veţi fi atât de deprimaţi încât din cauza lui nici voi nu vă veţi mai putea ruga. Vă veţi ridica şi veţi întreba: "Frate, ce să facem?" El a venit la voi să vă întrebe ce să facă, iar la final, voi îi veţi pune aceeaşi întrebare. Am învăţat ca de fiecare dată când mă confrunt cu o astfel de situaţie să-mi exersez credinţa, să-mi exersez duhul. Spun:

   "Doamne, Tu eşti aici. Nu sunt de acord cu o asemenea situaţie. Leagă-L pe vrăjmaş! Leagă-l pe cel tare! Eliberează-i mintea! Eliberează-l pe acest frate! Fă-l să se roage!"

   De fiecare dată când vă rugaţi astfel pentru a-L contacta pe Cristosul Înălţat veţi elibera duhul altora. Îi veţi duce în ceruri. Mulţi oameni au fost eliberaţi prin astfel de rugăciuni. Ei s-au putut ruga cu lacrimi: "Doamne, Te laud! Te laud! Sunt eliberat!"

   Fraţi şi surori, cum puteţi lupta în bătălia care are loc înlăuntrul vostru? Vă voi spune eu: Singura cale este aceea de a fi în Cristosul Înălţat. Dacă sunteţi în ceruri cu acest Cristos puteţi lupta împotriva vrăjmaşului. Vrăjmaşul va fi sub picioarele voastre. Atunci când sunteţi deprimaţi de Satan, când aţi ajuns sub picioarele lui, cum puteţi lupta împotriva lui? Trebuie să vedeţi că sunteţi aşezaţi în ceruri cu Cristos! (Citiţi Ezechiel 34.13-15!)

   În ţara cea înaltă, pe munţii lui Israel, poporul Domnului savura cursurile de apă. Cursurile de apă reprezintă torentele Duhului Sfânt, apa vie a Duhului Sfânt. În Cristosul Înălţat, veţi simţi torentele de apă vie curgând înlăuntru vostru. Uneori vă simţiţi uscaţi în inima şi duhul vostru... Motivul e că voi nu-L aplicaţi pe Cristosul Înălţat. Dacă vă veţi exersa credinţa şi duhul, imediat, veţi simţi un torent de apă vie înlăuntrul vostru.

   De asemeni, ni se spune că pe munţii lui Israel poporul Domnului are o păşune bună, o păşune grasă din care se poate hrăni. Ea este chiar Cristosul vieţii! Nu veţi fi niciodată flămânzi. Veţi avea ceva cu care să vă hrăniţi; veţi avea bogăţiile păşunii lui Cristos! Mai mult, aveţi un loc în care să vă odihniţi cu turma. Aveţi o băutură înviorătoare. Vă simţiti lipsiţi de odihnă? Contactaţi-L pe Cristos! Pe munţii lui Israel, aveţi odihna! Domnul va fi Păstorul vostru! Îl puteţi experimenta pe Domnul nu doar în cunostinţă şi doctrină ci şi într-un mod extrem de practic în viaţa voastră zilnică.

   În această ţară înaltă Domnul va accepta poporul Său ca pe o mireasmă sfântă. Acolo credincioşii Îl vor sluji pe Domnul şi Domnul va fi cu ei; ei vor aduce jertfe Domnului şi Domnul, le va accepta! (Ezec.20. 40-42)

   Aceasta înseamnă că prin experimentarea Cristosului Înălţat, noi vom fi capabili să-L slujim pe Dumnezeu. Apoi, vom fi acceptaţi de EL şi vom avea o părtăşie excelentă. Totul depinde de experimentarea de către noi a Cristosului Înălţat!

   

   

   
 

Minunat acest text! Medicament-intaritor!
Doamne Dumnezeule ;Tu si jertfa sfinta a Mintuitorului nostru sunteti taria noastra prin glorioasa putere a Duhului Sfint!
Adăugat în 04/01/2016 de sanda_tulics
amin. astăzi am băut din apa Domnului şi am mâncat din păsunea Lui. Astăzi tremur pentru Domnul şi îmi dau seama ce mult mi-au lipsit resursele din Resurse. Fii binecuvântată tu Florica şi lucrarea pe care o faci.
Adăugat în 03/02/2016 de 1954adina.9mai
Statistici
  • Vizualizări: 1356
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni