Vesnic sau vremelnic
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: Vesnic sau vremelnic  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 26/12/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Vesnic sau vremelnic

   Pe pamant nimic nu este vesnic, dar totul este vremelnic.  In Imparatia cerurilor nimic nu  este vremelnic dar totul este vesnic. Se aproprie sfarsitul de an, când,  mai toti, dintr-o perspectiva sau alta, o sa ne facem  calcule si analize, poate o sa luam noi hotarari sau poate o sa gandim mult mai strategic, planuri, vise, promisiuni, teluri noi. Si asa vor trece anii, tot reinventandu-ne, tot experimentand ba falimentul, ba succesul vremelnic. Adevarul este ca noi  ne invartim intr-un spatiu limitat al lucrurilor vremelnice care sunt mereu amenintate chiar si de o molie, de o rugina, sau de hoti,  in apropierea unui spatiu nelimitat de timp si spatiu care este viata vesnica, si ea fiind impartita in doua, una va fi viata vesnica in viata, iar cealalta va fi viata vesnica in chinul focului.

   Vremelnicul,  si el, destul de nesigur poate fi cuprins intre unu si o suta de ani. Cuprinsi de groaza ca  si vremelnicul expira, multi fac  tot posibilul ca sa mai extinda  vremelnicul chiar si cu un ceas daca s-ar putea. Suntem legati  de lucrurile vremelnice, ne facem dependenti de ele, ne punem mari sperante in ele, le includem in stilul nostru de viata ca tinta sau ca motivatie, si de cele mai multe ori, uitam ca dincolo de vremelnic exista un ceva care nu va avea sfarsit, vesnicia.

   Dumnezeu face bine tuturor oamenilor vremelnic dandu-le ploaie si soare, dar vesnic Va face numai celor care vor fi in preajma Lui  o vesnicie, celor care au intrat in viata vesnica prin Isus Hristos, Fiul Lui. Dumnezeu binecuvanteaza  pe toti oamenii vremelnic, dar numai pe unii îi binecuvanteaza vesnic ( Galateni 3:9). Pe cei pe care, Dumnezeu îi binecuvanteaza vesnic îi are adunati laolalta  intr-un singur trup (Biserica lui Hristos), si acolo le da binecuvantarea, viata pentru vesnicie. Dumnezeu ne lasa  sa alegem, fiecare,  atat lucrurile vremelnice cat si lucrurile vesnice, dar dupa ce odata  ne-a arata beneficiile si  riscurile, dar si urmarile. Lazar si-a ales un rau vremelnic, o viata plina de lipsuri vremelnica, o viata plina de suferinte si boli vremelnica, dar a primit o vesnicie de mangaiere, a primit  un vesnic bine, un vesnic frumos, o odihna vesnica in sanul  lui Avraam. Bogatul nemilostiv insa din Luca 16, si-a ales binele vremelnic, stralucirea vremelnica, belsugul vremelnic, o viata intensa dar vremelnica, iar la schimb a primit o vesnicie de chin.

   Esti intristat, esti bolnav, duci lipsa, esti prigonit, esti ironizat, esti batjocorit, ai ramas fara nici o speranta de la  doctori, de la familie, de la cei dragi, nu te mai intelege nimeni, nu te mai ajuta nimeni, nimeni nu iti da nici un viitor, nu ai nici capacitatati prea stralucite pentru un viitor stralucit in felul lumii? Sa nu iti para rau de nimic din toate acestea, pentru ca ele sunt doar vremelnice. Durerea este vremelnica, foametea este vremelnica, boala este vremelnica, necazul si prigoana este vremelnica. Mai rau ar fi daca aceste lucruri le-ai  dobandi pentru o vesnicie, o vesnicie chinuit, o vesnicie in vapaia unui foc care nu se stinge, o vesnicie unde vermele nu moare, o vesnicie despartit de Dumnezeu, o vesnicie intr-o negura a intunericului unde singura lumina este lumina flacarilor care te ard.

   Sa stii ca, in lucrurile vremelnice ale tale, Dumnezeu Se implica, facandu-le sa fie mai usoare, alteori luandu-ti-le si dandu-ti altele, dar niciodata nimic nu este la voia intamplarii. Dumnezeu nu Isi paraseste copiii in necazurile vremelnice ci îi scoate biruitori din ele. Pavel scrie Corintenilor ca intristarile noastre  usoare de o clipa, lucreaza pentru noi  tot mai mult o greutate vesnica  de slava.( 2 Cor 4:17).

   Ce zici, este bun targul? Ingaduie Dumnezeu ca sa fii intristat vremelnic ca sa poata sa iti dea o greutate vesnica de slava. Se merita? Se merita sa  duci lipsa aici si sa ai o vesnicie de belsug? Se merita sa fii aici in stramtorare, in grea cumpana, prigonit, parasit, la pamant cu totul, si toate acestea doar vremelnic si sa primesti vesnic viata, slava si toate comorile Dumnezeiesti?
   Lucrurile vremelnice de aici  sunt  radacina unei eternitati. Asadar, trebuie alese chiar si lucrurile vremelnice, pentru ca nu tot ce este vremelnic aici  dobandeste o vesnicie de slava si de viata vesnica. Daca esti un rau si faci numai rau cat poti de mult, si aceast lucru este doar vremelnic, dar aceasta nu iti ajuta sa dobandesti o vesnicie de viata vesnica, ci o vesnicie de groaza, de foc si de durere.

   Banii tai sunt vremelnici dar daca îi folosesti pentru altii, pentru cei care nu au nimic, sau aproape nimic, te poti ajuta si de ei ca sa fii primit in corturile vesnice. Dar daca banii tai îi folosesti numai pentru tine, da, o sa te bucuri de o viata vremelnica  fara de lipsuri, dar  dobandesti  o viata vesnica de chin, de lipsuri, si de foc.

   Crestinii sunt singurii care,  prin lucrurile vremelnice dobandesc o greutate vesnica de slava. Pentru crestin de la nasterea din nou incepe vesnicia, incepe viata vesnica. Pentru crestin, de la nasterea din apa si din Duh incepe  trairea in viata vesnica. Pentru putin ca purtatori  ai unei asemenea mari comori, crestinul este ingaduit ca sa traiasca  un prezent vremelnic, pentru a isi asigura  o slava vesnica, bine'nteles, daca nu va fi gasit dezbracat de Hristos.

   Multi aleg sa fie imbracati cu Hristos doar vremelnic, pentru ca si-au pierdut nadejdea vietii vesnice, nu mai  pot vedea slava viitoare, au fost fie dezradacinati,  fie singuri ca si Dima au vrut sa aibe totusi parte aici in firea pamanteasca de o placere vremelnica, si de o viata  vremelnica. Altii, ca si  Pavel, au socotit tot vremelnicul ca pe un gunoi, doar ca sa poata obtine vesnicul ca pe o comoara.

   Viata vesnica este o comoara ascunsa pe care numai cei care isi vand vremelnicul o pot dobandi. Haideti sa fim negustori de vesnicie, si vanzatori de vremelnic! Haideti sa ne ancoram in ce este vesnic, si sa ne rupem de tot ce este vremelnic!

26 decembrie, 2015 Irlanda,

Ciprian Muresan

Binecuvântată hrană pentru vesnicie!
Sfinte binecuvântări. Mulţumiri frate.
Adăugat în 27/12/2015 de floridinmaracineni
Multumiri si slava fie aduse Domnului vesniciei care ne iubeste. Domnul sa va binecuvanteze sora Flori pentru partea de lucrare care o faceti pentru Evanghelia lui Isus.
Adăugat în 27/12/2015 de MihailCiprianMuresan
Hrană tare pt. orice suflet slab...Minunate gânduri! Domnul să te binecuvânteze!
Adăugat în 11/02/2016 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 2197
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”