O sărbătoare în fiecare zi
Autor: Marius Hanganu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de misiune_hd in 22/12/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
O sărbătoare în fiecare zi

O SĂRBĂTOARE ÎN FIECARE ZI

 

Este sfârșit de an, suntem în perioada sărbătorilor de iarnă – multă agitație, mult stres, prea multă gălăgie – însă, în mijlocul acestui tumult aș dori să ne facem timp pentru ceea ce este mai important: relația cu Dumnezeu.

 

Este ziua în care pe străzi și în case răsună glasul colindelor. Este momentul în care ne aducem aminte de cei din jurul nostru și le adresăm urări de fericire, sănătate sau la mulți ani, de aceea permite-ți să vă salut și eu:

 

Nu vă urez ”Sărbători fericite!” ci v-aș dori ca ”Fiecare zi să fie o adevărată sărbătoare!”

Nu vă urez ”La mulți ani!” ci vă doresc ”O veșnicie în slavă, împreună cu Dumnezeu!”

De ce să ne mulțumim cu PUȚIN, când putem avea TOTUL! Oare este posibil?

 

Aș vrea să înțelegem în această zi că secretul fericirii nu constă în farmecul sărbătorii, în luminițele multicolore, în mesele îmbelșugate, în darurile primite sau în revederea celor dragi… Toate acestea vor trece și o dată cu ele trece și fericirea noastră. Există totuși câteva realități care, odată înțelese și experimentate, vor transforma fiecare zi a vieții tale într-o reală și veșnică sărbătoare. O sărbătoare în fiecare zi!

 

1.     E SĂRBĂTOARE ATUNCI CÂND CERUL SE DESCHIDE!

 

În Evanghelia scrisă de Luca, în cel de-al doilea capitol, putem citi relatarea unui astfel de moment: vedem cum cerul se deschide, îngerii se coboară, slava lui Dumnezeu strălucește în jurul unor păstori - Dumnezeul Cel Adevărat Se coboară la noi! Când citesc acest pasaj îmi aduc aminte de cuvintele profetului Isaia care, cu 2700 de ani în urmă, își ridică privirea spre cer și rostește în disperarea lui: ”O, dac-ai deschide cerul, dac-ai risipi ceața și Te-ai coborî la noi…” Când nimeni nu credea că mai este posibil, pe câmpia Betleemului, cu 2000 de ani în urmă, cerul s-a deschis. Ceața a fost risipită. Dumnezeu S-a coborât!

În acea zi, Dumnezeul transcendent, Dumnezeul de dincolo de timp, spațiu și materie coboară în lumea noastră limitată – E sărbătoare!

În acea zi, Dumnezeul Cel Adevărat – Atotputernic, Atotștiutor, Atotprezent și Neschimbător – deschide cerul și vine la noi – E sărbătoare! Ce zi măreață, ce clipe de har…

Ceea ce aș dori să înțelegem, se referă la un cer deschis nu doar ca o filă de istorie ci ca o realitate pe care o putem experimenta fiecare dintre noi, în fiecare zi a vieții noastre. Prin acest cer deschis, Dumnezeul care guvernează universul este gata să se coboare pentru a ne întâlni în mod personal, pentru a intra în relație cu noi, pentru a umple inima, viața, existența noastră. Numele lui este Emanuel, care tradus înseamnă - Dumnezeu este cu noi. El este același ieri, astăzi și în veci de veci! S-a coborât El și în ieslea inimii tale? Dacă da, atunci, nu uita: Fiecare zi a vieții tale este o reală sărbătoare.

 

2.     E SĂRBĂTOARE ATUNCI CÂND ȘTII CINE ESTE SĂRBĂTORITUL!

 

Știți care este marele paradox al lumii postmoderne? Avem sărbătoare, dar nu avem sărbătorit. Ne plac sărbătorile, dar nu-L iubim pe Sărbătorit. Versurile unui colind sunt foarte elocvente în sensul acesta când spun la refren: ”Și noi adesea Îl uităm / Și-n ieslea inimi-L lăsăm / Deși e Fiu de Împărat / Uităm să Îi zidim palat”.

Nu de palate are nevoie Domnul. Dare este imperativ necesar în această zi să proclamăm cu toată autoritatea cine este Sărbătoritul: Numele lui este Isus Cristos Domnul!

El nu este doar un Dumnezeu al Crăciunului – un prunc în iesle – drăgălaș, blând și fără vlagă…

El nu este doar un Dumnezeu al Paștelui – un muribund țintuit neputincios pe o cruce…

El nu este doar un Dumnezeu al Sărbătorii – legat de o anumită zi sau închis între zidurile unei biserici, fie ea locală, confesională sau națională…

El este Domnul domnilor și Împăratul împăraților. El este Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veciniciilor, Domn al păcii. El este Medicul suprem, este adevărata Viață care s-a coborât din cer, este Tatăl orfanilor și Apărătorul văduvelor.

El a venit pe pământ luând chip de om prin Întrupare, s-a dat pe Sine ca Jertfă răscumpărătoare pentru întreaga omenire căzută în păcat, a Înviat biruitor din morți a treia zi apoi S-a înălțat la cer. Acum El stă la dreapta lui Dumnezeu ca singur Mijlocitor între Dumnezeu și om. Dar Biblia afirmă că El va reveni din nou – nu ca un prunc, nu ca un muribund, nu ca mijlocitor – ci ca judecător al tuturor.

”El vine iar, El vine iar! Spune poetul… Ce fericire negrăită!”

În mijlocul sărbătorii, nu uita cine este Sărbătoritul! Dacă vei face aceasta, atunci fiecare zi a vieții tale va fi o reală sărbătoare!

 

3.     E SĂRBĂTOARE ATUNCI CÂND ISUS CRISTOS ESTE DOMNUL ȘI MÂNTUITORUL VIEȚII TALE!

 

Cu peste 2000 de ani în urmă, la Betleem, Isus S-a născut! Pământul și cerul, Universul întreg au îmbrăcat straie de sărbătoare. La nașterea Lui, a împărțit istoria în două. La nașterea Lui, a împărțit omenirea în două: Unii se închină, alții îl ignoră.

Tu ce faci cu Isus? Este El mântuitorul și Domnul vieții tale? Am afirmat deja că fericirea nu se întemeiază pe o filă de istorie ci pe experiența acceptării Lui și intrarea într-o relație personală cu El. Dacă ai o astfel de relație, mă rog ca Dumnezeu să te binecuvânteze! Ești un om fericit!

Dacă nu ai trăit o astfel de experiență, roagă-L pe Isus să intre în inima ta, să-ți ierte păcatul, să-ți schimbe destinul. Să devină Domnul și Mântuitorul tău. Dacă vei face aceasta, atunci fiecare zi a vieții va fi o reală și veșnică sărbătoare.

 

E SĂRBĂTOARE ATUNCI CÂND CERUL SE DESCHIDE!

E SĂRBĂTOARE ATUNCI CÂND ȘTII CINE ESTE SĂRBĂTORITUL!

E SĂRBĂTOARE ATUNCI CÂND ISUS CRISTOS ESTE DOMNUL ȘI MÂNTUITORUL VIEȚII TALE!

 

De aceea…

Nu vă urez ”Sărbători fericite!” ci v-aș dori ca ”Fiecare zi să fie o adevărată sărbătoare!”

Nu vă urez ”La mulți ani!” ci vă doresc ”O veșnicie în slavă, împreună cu Dumnezeu!”

 De ce să ne mulțumim cu PUȚIN, când Dumnezeu vrea să ne ofere TOTUL!

Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!

 

Mulţumiri... Fiţi binecuvântat şi dumneavoastră frate cu aceleaşi dorinţe şi urări pe care ni le transmiteţi şi nouă. Sărbători pline cu harul mulţumirii!
Adăugat în 22/12/2015 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1541
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni