Comoara noastră
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de Maria18 in 26/01/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Comoara noastră

   

2 Corinteni 4:7."Comoara aceasta  o purtăm în nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu şi nu de la noi."

  

   Domnul Isus Hristos este această "comoară", iar noi, suntem "vasele de lut", în care purtăm această "comoară."

   Ceea ce, manifestă această "comoară" în viaţa noastră, este " o putere nemaipomenită" care este de neconceput într-un vas de lut, de pământ. 

   Este ceva ce nu se manifestă în natural, ci este supranatural, iar această putere este recunoscută doar de acei oameni care au fost născuţi din nou, în care omul vechi a murit şi un alt om i-a luat locul: "omul nou în Hristos", comoara noastră.

   Este primejdios când între cei ce poartă această "comoară" în vasul lor, se adaugă si oameni care "vasul lor are tot necesarul de a sta pe calea Domnului, doar prin puterea" lor. Şi ceva şi mai primejdios, este când în fruntea unei comunităţi, se află un asemenea om; nu sunt şanse de înaintare în credinţă, pentru că aici, e o trăire nu prin credinţă, ci prin vedere. Prin faptul că Biblia este citită şi studiată, chiar de oameni inteligenţi şi cu minţi ascuţite, fără Hristos şi Duhul Lui cel Sfânt, s-au născut oameni religioşi, care, dacă acum, ar veni Domnul Isus aici, nu L-ar primi ci, I-ar spune la fel ca cei de pe vremea LUI: "duci poporul în rătăcire stricându-ne regulile şi tradiţiile."

  "Comoara" aceasta, este un favor nemeritat pentru noi, care ni se dă această putere nemaipomenită, de a împlini voia lui Dumnezeu mai presus de puterile noastre naturale, iar atunci când, în orice situaţie eşti conştient că Ea este în tine, acţionezi pe baza Ei, prin credinţă şi din odihna în care noi am intrat în Hristos, Care la cruce a sfârşit totul, pentru ca noi să ne odihnim în El, ştiind că biruinţa a fost deja câştigată de Isus, iar noi, suntem biruitori prin El. Ceea ce Apostolul Pavel atenţionează pe cei ce poartă această "Comoară" în vasul lor de lut este că: "începe prigonirea şi încercarea credinţei." Atunci, în vieţile celor care poartă această "Comoară" în vasele lor, intervine "puterea nemaipomenită" din Hristos, comoara noastră, şi te afli că suferi batjocura, încercarea, prigoana cu bucurie. Acest lucru este supranatural, tu doar recunoşti pe "Dătătorul" puterii şi suferi cu plăcere să fii prigonit, pentru că tu ştii că eşti ascuns cu Hristos în Dumnezeu.

   "2 Corint.4:8-10. "Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtorare; în grea cumpănă, dar nu desnădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi; trântiţi jos, dar nu omorâţi. Purtăm întodeauna cu noi, în trupul nostru, omorârea Domnului Isus pentru ca şi viaţa lui Isus să se arate în trupul nostru."

  

Slavă, slavă Domnului Isus!!!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1252
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni