Urare de Anul Nou
Autor: Puchea Dorel  |  Album: Cugetări  |  Tematica: Dragostea
Resursa adaugata de pucheadorel in 31/12/2015
    12345678910 0/10 X
DRAGII MEI DRAGI,
Mă adresez tuturor prietenilor mei, atât celor cu care ne cunoaștem în mod personal, cât și celor cu care ne cunoaștem doar de pe internet, atât fraților de credință, cât și celor care îmi sunt doar prieteni. Vă fac o declarație de dragoste și vă spun, în Numele Celui care ne-a iubit atât de mult că a dat pe singurul Său Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică, că vă iubesc nespus de mult. Martorul meu care este în ceruri și, prin Duhul Sfânt, în fiecare dintre noi știe că nu mint. Suntem la ultima filă a acestui an, cu bune și mai puțin bune. E vremea când fiecare dintre noi ne facem bilanțul. Poate am făcut lucruri prin care am adus cinste Numelui Domnului, slavă Lui! Poate că unele lucruri pe care ni le propusesem nu am reușit să le facem sau nu am reușit să le ducem la bun sfârșit, mărire Lui! El știe de ce, pentru că El le știe pe toate. Poate că sunt și lucruri pe care le-am făcut, dar de care nu suntem deloc mândri, Doamne iartă-ne!Toate le știe Dumnezeu. Chiar și atunci când suntem îngrijorați, el cunoaște îngrijorarea noastră și ne oferă mijlocul prin care să scăpăm de ea. Când suntem bolnavi El cunoaște boala noastră și de asemene și remediul pentru aceasta. Când suntem îndurerați El cunoaște durerea noastră, căci a cunoscut durerea crucii pentru noi. Nu uita: Dumnezeul meu este și Dumnezeul tău! Laudă-L, căci merită laudele noastre!
În această perioadă, în aceste zile văd multe urări care încep cam așa: „Anul 2016 să vă aducă...”. Vă întreb: anul în sine poate să aducă sau să ia ceva de la noi? Anul, din punctul meu de vedere, este o noțiune abstractă care nu poate aduce și nu poate lua nimic. El nu este decât cel mult o unitate de timp. De aceea nu cred în astfel de urări, deși de regulă răspund la ele din politețe.
Vitejii Domnului, nu uitați că și anul acesta care se încheie, 2015, a fost un an al biruinței. Chiar faptul că astăzi suntem în viață atestă acest lucru, căci puteam fi demult în țărâna pământului. Unii, este adevărat, nu mai sunt printre noi. Unii au plecat dintre noi să-și ia în primire moștenirea pentru care au slujit Domnului și pe care au așteptat-o în răbdare, post și rugăciune. Alții, care nu au slujit Domnului, ci stăpânitorului lumii acesteia, au plecat, din păcate, să primească „moștenirea” durerii și chinului veșnic. Regret fiecare suflet care a plecat de pe acest pământ neîmpăcat cu Dumnezeu și mă bucur nespus pentru fiecare dintre cei care au plecat în Împărăția lui Dumnezeu. Mărit să fie Dumnezeul nostru!
Cuvintele noastre sunt prea sărace ca să exprime bucuria moștenirii Domnului. Fiecare dintre noi suntem moștenitori, dar nu toți vom primi moștenirea care ne-a fost pregătită. Dumnezeu, într-adevăr, a pregătit pentru fiecare dintre noi o moștenire minunată, dar nu toți o vom primi. Fiul rătăcitor a primit o moștenire din partea tatălui, dar ce a făcut el cu ea? A risipit-o în plăceri și păcat. Apoi s-a întors acasă la tatăl său, care, pentru că l-a iubit foarte mult, l-a primit. Intenția fiului fusese să ducă o viață destrăbălată toată viața, dar Dumnezeu a schimbat lucrurile și cursul evenimentelor. Putea să nu se mai întoarcă acasă și să moară neîmpăcat cu TATA. Atenție, dragii mei! Ispitele sunt din ce în ce mai mari și încercările vor fi din ce în ce mai mari! Unde ești tu acum? Ești Acasă la TATA (în Poporul Domnului) sau încă mai rătăcești? Încă nu te-ai hotărât pentru Dumnezeu? AZI e timpul s-o faci! S-ar putea ca la noapte să vină Domnul, ce vei face? Cum vei răspunde înaintea Domnului? Te îndemn azi: ÎMPACĂ-TE CU DUMNEZEU CÂT MAI AI TIMP! Nu mai amâna pentru mâine, s-ar putea să nu mai existe niciun „mâine”! Dumnezeu vă iubește, nu uitați asta! Dar va veni o vreme (și vremea este aproape!) când răbdarea Domnului se va sfârși. Oprește-te din calea ta cea rea și vino pe Calea lui Isus! Te rog cu lacrimi în ochi, căci martor îmi este Dumnezeu că iubesc sufletul tău! Și dacă eu îl iubesc și îmi este scump, cu mult mai scump este în ochii Domnului, care a dat pe Fiul Său încă pe când noi eram păcătoși!
Închei îndemnul meu și mă rog ca dacă anul 2015 a fost un an al biruinței, anul 2016 să fie pentru fiecare dintre noi să fie ANUL PREGĂTIRII. Venirea Domnului este foarte aproape. Știu, poate că am auzit sloganul ăsta de „n” ori și poate ne-am obișnuit cu el. Poate că pentru noi a devenit ceva banal. Ei, TOCMAI AICI ESTE PROBLEMA! Mulți, văzând că încă nu vine Domnul, AU ADORMIT PE CALE. Dar iată ce spune Biblia prin Apostolul Petru: „9. Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă.
10. Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde.
11. Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă,
12. aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului?
13. Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea.
14. De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină şi în pace.
15. Să credeţi că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mântuire, cum v-a scris şi preaiubitul nostru frate Pavel, după înţelepciunea dată lui,
16. ca şi în toate epistolele lui, când vorbeşte despre lucrurile acestea. În ele sunt unele lucruri grele de înţeles pe care cei neştiutori şi nestatornici le răstălmăcesc ca şi pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.
17. Voi deci, preaiubiţilor, ştiind mai dinainte aceste lucruri, păziţi-vă ca nu cumva să vă lăsaţi târâţi de rătăcirea acestor nelegiuiţi şi să vă pierdeţi tăria;
18. ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum şi în ziua veşniciei. Amin. ”
(2 Petru 3:9-18)
Mă rog ca Dumnezeu să vă dăruiască, prin harul și dragostea Sa, tot ceea ce este după voia Lui, să aveți sănătate, pace, dragoste unii pentru alții, orice faceți să faceți în spirit de unitate, să depășiți prejudecățile în ceea ce-i privește pe alții, să lăsați ura la o parte și mai presus de toate să ascultați în tot și toate de Dumnezeu, mântuitorul nostru! Fiți iubiți de Domnul!
P.S.: Nu uitați: miezul nopții dintre ani (ora 00:00) trebuie să ne prindă NEAPĂRAT pe genunchi, dacă suntem cu adevărat creștini! Așa să ne ajute Dumnezeu! Fiți binecuvântați!


Al vostru frate în Hristos și prieten adevărat,
Dorel Puchea
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1393
Opțiuni