Cazul Bodnariu- Sunt solutii de rezolvare
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: fara album  |  Tematica: Biruință
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 08/12/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi


Cine se uita la o farama din toata imaginea acestei familii, ajunge ca sa aibe foarte multe intrebari si foarte putine raspunsuri. Trebuie sa ne uitam la toata imaginea, si nu doar la contextul ei, si nici macar la o parte a imagini intr-o parte a contextului. Ceea ce se intampla cu aceasta familie scumpa este planuit de Dumnezeu de multa vreme, dupa stiinta lui Dumnezeu de mai dinainte. Chiar si aceea lege care devenise un lat si o groapa pentru familia Bodnariu, a fost lasata si ingaduita ca prin ea, Dumnezeu sa Isi inalte Numele si faima atat in Norvegia, cat si in Europa, ba mai mult in intreaga lume. As vrea sa va pun in fata trei ilustrati, trei pilde, trei intamplari asemanatoare cu acest caz, cu trei lucrari deosebite, si cu izbanzi deosebite.

Moise, nascut intr-o familie de evrei, in diaspora, apoi dat mai mult decat smuls de acasa, ajunge sa creasca departe de mama si tata, dar cu mama in casa faraonului, purtand in el ocara lui Hristos si suferind pentru ocara lui Hristos cand renuntase la intelepciunea Egiptului. Dumnezeu avea sa il foloseasca pe Moise intr-o vreme si intr-un mod cum nimeni la inceput nu se gandea ca ar fi posibil. Pentru ca dincolo de puterea parintilor, ramane puterea lui Dumnezeu, ramane credinciosia lui Dumnezeu, si raman fagaduintele lui Dumnezeu. Desigur ca toata copilaria lui, Moise a petrecut-o departe de fratii lui, departe de patutul lui, de jucariile lui, de vecinii lui, de bunici si de neamurile lui, dar nu si departe de Dumnezeu. Intr-o zi Moise avea sa fie folosit de Dumnezeu ca sa scoata pe ceilalti care erau in probleme ca si el, si poate mult mai mari ca si a lui. Intr-o zi , Dumnezeu avea sa ii dea un toiag, si o lucrare. Intr-o zi Dumnezeu prin mana lui Moise avea sa loveasca pe cei razvratiti cu mari urgii, dar tot prin aceea mana avea sa dea poporului Legea. Ca sa vezi aceasta lucrare de la un capat la celalat ai nevoie de rabdare, si indelunga rabdare, ai nevoie de credinta, ai nevoie de multa blandete. Ceasul lui Dumnezeu lucreaza diferit de ceasul nostru.

Chivotul Domnului timp de 7 luni a stat in tara filistenilor. O sa imi ziceti acuma ca ce legatura are chivotul Domnului cu acesti copilasi rapiti de linga parintii lor. Daca nu ar avea nici o legatura ar fi degeaba toata credinta noastra si toata pocainta noastra. Nu era chivotul Domnului oare marturia lui Dumnezeu si a prezentei Lui in mijlocul poporului? Nu erau acolo in chivot tablele Legi, un vas cu mana si toiagul lui Aaron care infrunzise, nu sunt oare in noi semnele unei preotii mai deosebite chiar ca a lui Aaron, nu sunt in noi oare acel vas cu adevarata mana care a fost data de Dumnezeu, nu este oare Legea lui Dumnezeu scrisa pe inimile noastre? Daca pe ale noastre nu, cu siguranta pe acestor copilasi da, tocmai de aia au si ajuns ei acolo. Imaginati-va acest chivot rapit din casa lui, din tara lui, si dus si purtat de la o familie la alta si de la un neam la altul, purtat asa printre filisteni. Priviti toata imaginea, tot ce s-a intamplat, priviti cum a fost luat departe de casa lui, dar priviti si slava pe care a avut-o la intoarcerea lui. Nu au trebuit ca sa faca demersuri israeliti, ci singuri s-au autotsesizat, si singuri au hotarat ca nu mai pot tine la ei ce nu este a lor.

Fetita din casa lui Naaman in Siria. Naaman avea pe Dumnezeu de partea lui, desi era un lepros, desi era un dusman al casei lui Israel. Aceea fetita a fost smulsa de la parintii ei, ca si acesti copilasi, si pentru multi a fost o tragedie nationala si internationala, dar pentru Dumnezeu a fost o unealta de lucru in mana Lui. Prin aceea fetita un lepros ajunge sa cunoasca ca exista un proroc, o Lege, si un Dumnezeu care este mult mai tare decat toate biruintele lui . Avea sa afle despre o slava care aduce pocainta si despre niste ape care aduc vindecare.

Ca sa nu mai zicem de Iosif, sa nu vorbim de copiii lui Israel luati in robia babiloniana, de Daniel, de Sedrac, Mesac, Abed Nego, apoi amintiti-va de Estera. Macar de am intelege planul lui Dumnezeu in totalitate, sa stiti totusi ca exista un plan cu voia sau fara voia noastra, si se pare ca Dumnezeu Isi foloseste pe cei care cu adevarat sunt vrednici de Imparatia Lui, copilasiii. Prin copilasi, Dumnezeu o Sa Isi slaveasca Numele Sau, iar poate noi o sa ramanem in continuare doar bunii la lecti teologice si cu vorbire multa dar fara nici o dovada a puterii Lui.
Acesti copilasi daca au crescut in invatatura Domnului in primii lor anii de viata, nimeni nu o sa le poata smulge sau schimba acest lucru. Dumnezeu prin ei poate sa aduca mari judecati asupra caselor unde sunt tinuti ei ca niste prizonieri. Dumnezeu prin ei poate Sa Isi duca Evanghelia in acele temnite de casa unde sunt intemnitati din pricina libertatii lor de exprimare si libertati de gandire, din pricina Evangheliei lui Isus Hrstos. Sa ne rugam pentru ei ca ei sa fie chivot unde trebuie sa fie chivot, sa fie o marturie unde trebuie sa fie marturie, sa ramana unelte de lucrare unde trebuie sa fie unelte in mana lui Dumnezeu, si mai mult ca toate sa fie bucurie din nou in inima parintilor si fratilor in credinta-n Isus Hristos de pe intreg pamantul.

Ciprian Muresan. Irlanda.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1829
Opțiuni